De Trimsalon

De Trimsalon:

 • De salon is schoon en er wordt hygiënisch gewerkt: na iedere hond wordt het gereedschap ontsmet.
 • De salon is uitgerust met professionele apparatuur en er wordt gewerkt met hoogwaardig materiaal en vachtverzorgingsproducten.
 • In de zomer is het er lekker koel (airco) en in de winter is er vloerverwarming.

De manier waarop ik werk:

 • Ik lever kwalitatief hoog werk maar de manier waarop ik dit resultaat bereik is zeker zo belangrijk.
 • Ik neem voor iedere hond ruim de tijd: waar nodig worden pauzes ingelast.
 • Het welzijn van de hond staat altijd voorop.
 • Op het moment dat uw hond bij mij is, zijn er géén honden van andere eigenaren aanwezig.
 • Wanneer u voor de 1e keer bij mij komt, werk ik meestal met een (gratis) intake: u kunt kennismaken met mij en mijn manier van werken, samen bekijken we de vacht van de hond en spreken we de gewenste behandeling en daarbij behorende prijs af.
 • Een trimbeurt is inclusief: 2x wassen, drogen, uitborstelen, nagels knippen, knippen/scheren/plukken.

De extraatjes:

 • Ik volg regelmatig bijscholingen, bezoek vakbeurzen, hondenshows en ben geabonneerd op diverse vakbladen om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondentrimmen.
 • Er zijn voor de honden snacks aanwezig.
 • Ik verkoop vachtverzorgingsproducten voor thuisgebruik.
 • Advies op maat: wanneer de vachtverzorging van uw hond thuis niet goed lukt, kijk ik samen met u hoe u dit kunt gaan aanpakken.
 • Voor klanten: tussen de trimbeurten in is er de mogelijkheid om 1x gratis langs te komen voor het vrijknippen van de oogjes en/of nagels knippen.

Een puppy in de salon:

Voor een pup is het heel belangrijk om op een ontspannen, speelse manier kennis te maken met de trimsalon. Wanneer de pup alle entingen heeft gehad is het tijd voor een 1e kennismaking: samen met uw pup komt u naar de salon en mag de pup op zijn eigen tempo de salon gaan verkennen; wanneer hij op zijn gemak is en druk bezig is om al het lekkers te zoeken, zet ik het geluid van de tondeuse en later de föhn aan. Als laatste komt hij even op tafel om lekker geknuffeld te worden. Dit zijn voldoende indrukken voor een 1e keer. Ondertussen kan ik uw vragen voor wat betreft de vachtverzorging beantwoorden en spreken we het borstelschema door. Deze 1e kennismaking is gratis en geheel vrijblijvend. Mocht u besluiten dat de trimsalon aan uw wensen voldoet en wilt u uw hondje aan mijn zorgen toevertrouwen dan volgt stap 2.

Tijdens de 2e kennismaking mag uw pup weer eerst even de salon verkennen en dan gaan we een stapje verder: de pup gaat op tafel om even geborsteld te worden en eventueel de haartjes bij de oogjes weg te knippen. We laten het trillen van de tondeuse voelen evenals de lucht uit de waterblazer. We sluiten ook deze keer weer af met iets lekkers en natuurlijk horen de gebruikelijke knuffels ook daarbij en maken we een afspraak voor stap 3; de puppy trim.

Tijdens het 3e bezoek brengt u de pup naar de salon, neemt u kort afscheid en dan gaat u naar huis. De pup gaat in bad, mag in zijn badjas even lekker spelen, knuffelen, slapen of lekkers zoeken in de snuffelmat en wordt dan gedroogd met de waterblazer: hij krijgt een hoodie om zijn hoofd zodat hij geen last heeft van het lawaai en zijn oortjes vast kunnen aandrogen. Daarna wordt hij geborsteld, zijn voetjes worden netjes geknipt evenals zijn kontje, nagels en de haren bij zijn oogjes. Nu is een goede basis gelegd voor later en wanneer u thuis ook de nodige aandacht besteed aan de vachtverzorging, zal hij dit als een normaal onderdeel van zijn leven gaan beschouwen en het ook gewillig ondergaan.

Vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden is de pup klaar voor zijn 1e grote trimbeurt.